Blosse Kinder Expeditie

Bericht van 01-07-2024

Blosse Expeditie, geschreven door Fenna:

Groep 7 is in tweetallen naar de Blosse Expeditie geweest.

Blosse Expeditie is dat er 2 of 3 kinderen uit groep 7 of 8 naar de Blosse Expeditie in Heerhugowaard gaan. Daar gaan ze met andere kinderen praten over school en kijken ze wat er beter kan.

 

Als eerste zijn Mila en Jet  naar de Blosse Expeditie geweest. We gaan nu als eerste Jet interviewen. Jet vertelde dat ze het heel leuk vond omdat het nieuw was en nieuw vindt Jet leuk. Het was ook een beetje spannend omdat er allemaal nieuwe kinderen waren.

 

Als tweede waren Jet en Lauren heengegaan.

Nu gaan we Lauren interviewen. Lauren vertelde dat ze het leuk vond maar ook een beetje spannend vond omdat het allemaal een beetje nieuw was.

 

Als derde waren Lauren en Fenna naar de Blosse Expeditie gegaan.

Nu interviewen we Fenna. Fenna vertelde dat ze het heel leuk vond en dat ze ook al een paar kinderen die daar waren kende maar in het begin was het een heel klein beetje spannend. In de pauze waren er ontbijtkoeken maar voordat Lauren en ik er een konden pakken waren ze al op… Jammer.

 

Als laatste van het jaar waren Fenna en Jet aan de beurt.

En voor het laatste interview, interviewen we Fenna en Jet.

Fenna en Jet vertelden dat ze het allebei heel leuk vonden en dat ze eigenlijk nog wel een keer willen gaan in het volgende schooljaar.

 

Wij zijn ontzettend trots op deze kanjers! Naast hun aanwezigheid daar, hebben ze concreet meegedacht. Hoe kunnen we meer groep en meer activiteiten op het kindcentrum realiseren. Een grote verrassing was dat ze een cheque van 750 euro kregen om ook echt iets uit te voeren. Dat komt mooi uit! Samen met de leerlingenraad hebben ze nagedacht wat hierin voor ons passend is. Uiteindelijk is er gekozen om de bomen in de nieuwe fruitbakken vanuit deze cheque te bekostigen. Als er geld over is, willen ze ook nog plantjes in de moestuinen kweken, of materialen aanschaffen. Dat gaat helemaal goed komen dus!

4373575_2086829 4373575_2086829