De week van groep 8

Bericht van 13-09-2024

Dit weekbericht is geschreven door Sam en Mila K.:

 

Gym 

Gym is weer begonnen!

Maandagochtend mochten we zelf naar de gym fietsen. Bij de gym deden we een fitnesscircuit. 

 

Mondharmonica

In groep 8 hebben we maandag te horen gekregen dat we dit jaar met de mondharmonica’s mogen werken. Ons eerste liedje was dan ook Vader Jacob, die iedereen vrij snel onder de knie kreeg.

 

123 zing

We zijn deze en vorige week begonnen met 123Zing. We hebben onder andere al een paar liedjes geleerd zoals IK & JIJ waarmee we de gouden week afsluiten en This train is bound for glory. We hebben dit ook op het podium geoefend. 

 

Biebbende                                       

De biebbende is weer gestart met nieuwe mensen en een andere inrichting. Voor de mensen die nog niet weten wat de biebbende is: De biebbende is een groepje leerlingen uit groep 7 en 8 die van half 9 tot tien over half  9 kinderen helpen die nog niet weten wat voor boek ze willen lezen. Ze doen het met z’n tweeën en ze moesten ze eerst solliciteren en daar kwamen een paar leerlingen uit die het beste briefje hadden. In groep 8 zijn dat: Emma, Amina, Candy. 

 

Kunst

We gaan met de kunstvorm ”spiegelspullen” aan de slag. Deze kunstvorm van kunstenaar Stijn ter Braak hebben we onderzocht. 

Wij hebben een voorwerp van thuis nodig en kosteloos materiaal waarmee we ons voorwerp kunnen namaken. Dit moet uiterlijk volgende week vrijdag mee naar school. 

 

Kamp

In de bijlage zit digitale kampflyer die afgelopen week is meegegeven. 

 

Agenda

Maandag 16 september: 17.00 uur informatiemiddag voor ouders en leerlingen

Vrijdag 20 september: Neem een inspirerend voorwerp van thuis mee naar school

 

camp camp