Start Zilveren Maan groep echtscheiding

Bericht van 11-10-2024

Start Zilveren Maan groep echtscheiding

Na de herfstvakantie start Zilveren Maan in Heiloo met een lotgenotengroep voor leerlingen in de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) waarvan de ouders zijn gescheiden. De deelname is kosteloos. De programma’s van Zilveren Maan zijn preventief bedoeld. Hierin is het lotgenotencontact belangrijk en zijn de programma’s zeker ook bedoeld voor kinderen die (ogenschijnlijk) nergens last van hebben.

Elk programma start met een informatiebijeenkomst voor de ouders (online), dan volgen 7 bijeenkomsten van 1,5 uur met de kinderen waarin het met elkaar delen centraal staat.

Vervolgens kunnen ouder(s)/verzorger(s) intekenen voor een individueel eindgesprek (online). Na 3 tot 6 maanden zal er nog een terugkombijeenkomst worden gepland.

De programma’s worden begeleid door twee ervaren professionals van Zilveren Maan.

 Het gemiddelde cijfer dat de deelnemers van onze groepen aan de programma’s geven is een 9,3. 
Uit de evaluaties, die door de kinderen die eerder aan het programma hebben deelgenomen zijn ingevuld, is het volgende gebleken:

 

minder boos 

minder verdrietig

minder schuldig

opener

vrolijker

meer begrip voor de eigen situatie

meer zelfvertrouwen

beter gevoel over zijn/haar leven over het algemeen

beter weten wat te doen bij problemen

communicatie in het gezin verbetert

schoolresultaten zijn verbeterd .

 

Genoeg redenen om met dit programma te starten!

 

De bijeenkomsten zullen op dinsdagmiddag om 14.30 uur plaatsvinden op Kindcentrum De Ontdekkers. Mocht het lastig zijn om uw kind te halen/brengen, dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij gezamenlijk kunnen kijken naar een oplossing.

U kunt uw zoon/dochter aanmelden voor dit programma (deelname is kosteloos) door een mail te sturen naar: info@coachingspraktijkroelfsema.nl (mailto:info@coachingspraktijkroelfsema.nl)

Vergeet niet de naam, school en klas van uw kind te vermelden. Aanmelden kan tot 20 oktober a.s.*De groep zal starten als er minimaal 6 aanmeldingen zijn.

Meer informatie over Zilveren Maan kunt u vinden op www.zilverenmaan.org (http://www.zilverenmaan.org)

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Nicole via 06-10549424 of via de mail.

Met vriendelijke groet,

 

Mariëlle en Nicole                        

invitation invitation