Even voorstellen...

Bericht van 18-10-2024

Even voorstellen,

Ik ben Oreina Schiphorst Morriën, moeder van twee, Kyan zit in groep 1/2b en Fenna zit bij de wolkjes op het kinderdagverblijf.
Vorig jaar was voor mij alles nieuw op school. Mijn oudste, Kyan, ging voor het eerst naar de basisschool. Ik wilde graag meer weten wat er allemaal op school gebeurt, dus ben ik gaan kijken bij de ouderraad (OR). Achteraf kan ik zeker zeggen dat ik niet wist dat ouders zo veel voor de school kunnen betekenen. Neem nou bijvoorbeeld het schoolreisje. Dat klinkt alsof het door school georganiseerd wordt, maar tot mijn verbazing wordt dit gedaan door de OR. Natuurlijk is school nauw betrokken en is het een samenwerking, maar mijn verwachtingen waren compleet anders. En zo zijn er nog veel meer activiteiten waarbij de OR bijdraagt, zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen, schoolfoto, eindejaarsfeest en natuurlijk het versieren van de school. Ik was toevallig aanwezig toen mensen van een andere Blosse locatie werden rondgeleid door Anita om inspiratie op te doen, ze keken hun ogen uit naar de prachtige versiering en hadden dit ook graag gezien op hun eigen vestiging. Dat iets al heel lang gedaan wordt wil nog niet zeggen dat het gewoon is, het kan nog steeds bijzonder zijn. Een prachtig compliment voor de versiercommissie.


Wat ik zelf het leukst vond was paashaas zijn. Ik heb niet Pasen helpen organiseren, daar was een ander team hard voor in de weer. Wel heb ik de hele dag in een paashaaspak rond lopen hobbelen en eieren verstopt. We hebben die dag vele verschillende paashazen gehad, want paashazen hebben een druk schema, en voor iedere groep waren er minimaal twee. Nou hoor ik vele al denken, dat is niet mijn ding en dat is prima, perfect zelfs, want 175 paashazen zou niet best zijn.
Soms is het ook even hard werken, zoals de sint op schema houden, die het liefst uren wil blijven zitten. Maar als dan thuis Kyan trots aan pappa verteld dat zijn mamma de sint en zijn pieten mocht helpen was dat het meer dan waard.

Wist je dat de papiercontainer bij de sportvelden enorm bijdraagt aan allerlei extra’s voor onze schoolkinderen, zoals aanvullende leermiddelen en cultuureducatie. Mede hierdoor kan de vrijwillige ouderbijdragen zo laag blijven. Wil je precies weten hoe dat allemaal zit, kom dan naar de ALV (algemene leden vergadering van de OR) maandag 21 oktober 2024 om 19:30 op school. Alle ouders zijn welkom, sterker nog we vinden het fijn als je erbij bent!

Na de ALV neem ik van Dennis het stokje over als penningmeester voor de OR. We missen nog een secretaris om het bestuur compleet te maken.

Naast de OR ben ik ook voorzitter van de OC. De OC is de oudercommissie, deze heeft betrekking tot het opvang gedeelte van het kindcentrum (het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO, VSO, NSO). Deze lijkt niet op de OR maar lijkt veel meer op de MR van school. Met de OC geven we advies aan de opvang. Er is een hele fijne sfeer en samenwerking tussen de opvang organisatie en de OC. Met het extra inzicht dat wij mogen zien, is het heel mooi om te zien hoe het steeds meer een kindcentrum wordt, met een prachtige samenwerking tussen de opvang en school. Wist je dat onze school betrokken is bij het verbeteren van Kwieb. Er worden al een hoop suggesties doorgevoerd in de nieuwe versie v5. En met heel veel andere tips zijn ze nog bezig.

Ook fruit snijden was afgelopen jaar supergezellig. Ik heb in de wandelgangen gehoord dat we dit jaar misschien weer mee mogen doen.

Ik vind het heel fijn dat onze school de betrokkenheid en hulp van ouders zo waardeert en goed weten in te zetten.


Een jaartje heb ik mogen meedraaien met een prachtig team van ouders die zich extra inzetten voor de school. Iedereen op zijn eigen manier, alle beetjes helpen en natuurlijk kan niet iedere ouder altijd helpen. Als je wilt helpen is er altijd iets te doen dat bij je past met de tijd die je beschikbaar hebt. Vele handen maken ligt werk. Met zijn alle dragen we bij aan een bijzondere tijd voor onze kinderen. Er is niets mooiers dan al die glunderende kinderkoppies te zien.
De OR dunt wel een beetje uit door alle kinderen die ouder worden en bijna van school af gaan. Dus jullie hulp kunnen we goed gebruiken. Twijfel je, kom dan gewoon eens langs.

Groetjes Oreina

thumbnail_image0 thumbnail_image0