De week van groep 6

Bericht van 22-10-2024

Een bijzondere week deze week.....

Allereerst natuurlijk; fijn om veel van u te zien tijdens de inloop deze week! Heeft u het gemist? De week vóór de kerstvakantie staat onze deur wederom voor u allen open.

Dinsdag begon de dag met een ’verwoest’ tropisch regenwoud. Er was een bosbrand gaande in de klas, er waren giftige stoffen geloosd, bomen werden gekapt en door alle gebeurtenissen waren niet alle dieren nog in leven....
Ons thema krijgt een uitbreiding. We hebben het gehad over alle flora en fauna, ontbossing, het broeikaseffect, erosie, milieugroeperingen en inheemse stammen. We keken er een heel mooi filmpje over; een aanrader als uw kind dit gemist heeft het nog even terug te kijken.

www.youtube.com/watch?v=zEhORym2bP0
Een duidelijk filmpje over de ontbossing van het regenwoud.

Daarnaast hebben wij de tijd genomen om doelen van rekenen te herhalen, lessen nog eens uit te leggen en zijn wij op zoek gegaan naar de persoonsvorm en het onderwerp. We zijn ook gestart met tempotoetsen met de tafels, zo zien we wie de tafels al goed beheerst en kunnen we ze op snelheid oefenen. De toetsen zijn niet voor een cijfer. 
 

Op donderdag hebben we ook nog een optreden met liedjes verzorgd tijdens ons theatermoment en na de vakantie sluiten we ons thema af op 8 november. Tijdens het  ’jungle café’, kunnen kinderen dan hun werk laten zien en ook mee naar huis nemen. U bent vanaf 14u van harte welkom, om 14.30u mag u uw kind meenemen naar huis. We sluiten het café om 15u.

We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie!

Juf Stéphanie en juf Helga

 

autumnbreak autumnbreak