De week van groep 8

Bericht van 25-10-2024

Dit is het weekbericht van groep 8, door Mara en Luca

 

Historische Vereniging Heiloo.

De Historische Vereniging in Heiloo is bij groep 8 langs gekomen. Er waren drie mensen langsgekomen om mee te gaan naar buiten en er iets over te vertellen. Meester Bram en meester Rick gingen ook mee. Eerst gingen ze iets vertellen met een powerpoint over de Historische Vereniging Heiloo. daarna gingen we in groepjes van vier met iemand mee naar buiten en moesten we een soort van speurtocht doen bijvoorbeeld moesten we naar een standbeeld en moesten we die na doen en logo´s zoeken bij de Foresters. aan het einde kregen we een boek over Historische beelden, die mochten we mee naar huis.



Willibrord lied opnemen 

Woensdag 23 oktober gingen wij het Willibrord lied opnemen. We moesten op het podium staan omdat daar microfoons hingen. Een paar kinderen moesten ook een microfoon vasthouden, en een paar kinderen moesten een tekst vasthouden. We gingen op het digibord het lied (zonder zang)  aanzetten en toen moesten we beginnen met zingen. De eerste twee keer was het nog om te oefenen en de laatste twee keer ging het goed. Meester Bram ging die nacht van 12 uur tot 2 uur het lied editen. 

 

Mini-orkest

We hebben deze week ook meegespeeld als orkest met het nummer: Can’t stop the feeling. We hebben geleerd om muziek af te lezen vanaf bladmuziek. Het rustteken toepassen, de akkoorden: C, A, Am, F. 

 

Agenda

Komende week vakantie

Zaterdag 2 november: Willibrorduslezing in de Cultuurkoepel

Donderdag 7 november: Start MediaMasters

IMG_20241025_091149 IMG_20241025_091149