Algemene Leden Vergadering en vrijwillige ouderbijdrage

Bericht van 25-10-2024

Afgelopen maandag, 21 oktober, heeft de Algemene Leden Vergadering plaatsgevonden. Op deze avond, waarbij alle ouders welkom zijn, presenteert de Ouderraad het jaarverslag en de jaarbegroting. Door de kascommissie wordt altijd meegekeken in de cijfers en er was maar een conclusie mogelijk: alles was weer prima in orde! De cijfers en bonnetjes komen prima overeen en er heeft goede boekhouding plaatsgevonden. De Ouderraad heeft zich weer ingezet om fantastische dingen voor de kinderen te organiseren, zoals het schoolreisje, de feestdagen en diverse andere activiteiten. We zijn erg blij dat dit steeds weer mogelijk is en zijn onze leden van de Ouderraad bijzonder dankbaar. 

 

De Medezeggenschapsraad heeft ook gepresenteerd wat de rol is van de MR en waar zij het afgelopen jaar, op beleidsmatig vlak, instemming op hebben kunnen geven. De MR is bereikbaar voor gevraagd en ongevraagd advies op beleidsmatige zaken en heeft een belangrijke signaalfunctie. 

 

Deze ALV was een bijzondere omdat we ook van een aantal leden afscheid namen. Omdat het dagelijks bestuur nu voornamelijk kinderen in de bovenbouw heeft, is het tijd het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie ouders. Gelukkig hebben zich hiervoor ook weer ouders aangemeld en kon het dus met gerust hart overgedragen worden. De voorzitter en penningmeester hebben deze taak al lang vormgegeven, beiden zo rond de 8 jaar. Ontzettend fijn dat zij dus zo lang mooie dingen voor de kinderen hebben kunnen betekenen. Ook via deze weg willen we ze van harte bedanken voor hun inzet!

 

Wilt u ook deelnemen aan de OR? U bent van harte welkom om een keer een vergadering bij te wonen of uw vragen te stellen aan een van de leden.

 

Op de vergadering is ook de ouderbijdrage vastgesteld. Deze zal voor het komend jaar 47 euro zijn. De onderwijs ouders krijgen hier vandaag via de mail een bericht over. Met uw bijdrage kunnen we weer mooie activiteiten organiseren! (Heeft u dit bericht niet gehad? Laat het ons weten, dan is er iets mis met de registratie van uw emailadres in ons systeem.)

 

Wist u dat de oud papier container bij het Vennewater ook een mooie bijdrage geeft? We hopen dat u uw oud papier altijd daarheen brengt! Mede door die bijdrage, kon de Ouderraad ook een mooi bedrag van €5000 beschikbaar stellen voor het schoolplein. Hiermee kunnen we komende plannen op de pleinen weer iets meer realiseren!

IMG_6480 IMG_6480
c8d25083-7e62-460f-927e-cc7d6e10ec24 c8d25083-7e62-460f-927e-cc7d6e10ec24