De week van groep 4

Bericht van 25-10-2024

Het was een hele gekke week, wat hebben we veel kinderen moeten missen. Er zaten dagen bij dat er wel 6 kinderen ziek waren en we er nog maar 10 over hadden. Het was rustig in de klas, maar wat werd iedereen gemist. Wat fijn dat iedereen er vandaag weer was. Het was weer als vanouds heel gezellig. We zijn begonnen met de lampionnen en iedereen was hier zo snel mee klaar, dat we na de vakantie nog maar een klein beetje eraan hoeven te doen. Het thema van de lampion is herfst en spinnen.

Stukje van Yasiin en Jack

Afgelopen maandag hadden we een feestje in de klas. Ian was jarig en het was heel leuk. We hebben donderdag gekeken naar een voorstelling van groep 6. Ze hadden het heel goed gedaan. We hebben deze week 2 keer met de dochter van juf Donna gebeld. Zij had namelijk tekeningen die ze wilde laten zien aan de klas en Melle en Cato hadden ook een cadeautje voor de dochter van juf Donna. Zij was hier heel blij mee, ze wilde met Melle trouwen omdat ze een boek had gekregen en de knuffel van Cato werd niet meer losgelaten.

Rekenen

We hebben geleerd wat het woord perspectief betekent en vanuit welk perspectief de foto’s genomen worden: kikkerperspectief of vogelperspectief. Na de vakantie leren we nog wat een liter is en ronden we alweer blok 2 af met een toets.


Taal

Deze week hebben we veel herhaling gedaan. Lidwoorden en woordenschatuitbreiding. Na de vakantie gaan we leren wat klinkers en medeklinkers zijn.

Spelling

De categorie ei stond deze week centraal. Schrijf je een woord met de ei of ij.

Bezoek Sinterklaashuis

Helaas heb ik nog maar 1 aanmelding voor het bezoek aan het Sinterklaashuis. Dat betekent dat groep 3 zonder ons een bezoekje gaat brengen aan het Sinterklaashuis. Wij vragen u nogmaals om uw hulp. Het zou heel fijn zijn als u met ons mee kan. Wij zoeken ouders die ons willen rijden naar de Broekerveiling en daar het groepje gaat begeleiden. Er zijn binnen activiteiten en we maken een rondvaart. Het is een ontzettend leuk uitje. Zou u een berichtje naar juf Donna willen sturen. We gaan op 22 november, van 11:00-13:00 uur. We vertrekken om 10:30 uur en zijn rond 13:45 uur weer op school. We eten ons broodje in het museum. Uiteraard zijn wij ook blij als een opa of oma ons wil helpen wanneer u niet in de gelegenheid bent.

Nu is het lekker vakantie. Wij zijn goed begonnen door een korte film te kijken over de kat Abututu. De kinderen hebben het de afgelopen 2 weken zo ontzettend goed gedaan. Wij bewijzen in groep 4 maar weer dat we zonder beloningssysteem kunnen werken. We gunnen elkaar iets, helpen elkaar, kunnen het gesprek aangaan en praten over hoe we ons voelen. Wat een kanjers. Nu lekker genieten van het zonnetje. Hopelijk blijft iedereen gezond in de vakantie en kunnen jullie genieten en bijkomen. Wij zien de kinderen graag weer op 4 november.

Groeten,

Juf Noa en juf Donna

20241025_090948284_iOS 20241025_090948284_iOS
20241025_091045868_iOS 1 20241025_091045868_iOS 1